Papa, Katoličke akcije

Lijepo je sresti vas kada se približava Božić, da razmijenimo čestitke. Dobro došli, a preko vas želim svim mladim članovima Katoličke akcije uputiti pozdrav i čestitku za Božić i Novu godinu – istaknuo je Sveti Otac u govoru mladima Katoličke akcije s kojima se danas susreo u Vatikanu. Mladi su Papi čestitali 79. rođendan.

Mnoga djeca i mladi, zahvaljujući vašoj udruzi, mogu izbliza upoznati Isusa te u obitelji, školi, župi i u športu živjeti evanđelje … Sudjelujući u udruzi više ste uključeni u Crkvu, više doživljavate Isusovu blizinu, koja je izvor radosti, i bolje sudjelujete u vjeronauku i na misi, učite čitati i slijediti Evanđelje, a tako malo po malo i vi postajete misionari, to jest sposobni drugima nositi Isusa – primijetio je Papa.

Čuo sam da je ove godine vaše odgojno geslo „Putujući prema Tebi“. Vrlo je lijepo! Istina je da smo svi na putu prema Gospodinu, ali mnogi o tom ne razmišljaju. Naprotiv, vi u cijelosti želite živjeti to putovanje. A što znači putovati prema Gospodinu? Znači ići putom dobra, a ne zla; putom praštanja, a ne osvete; putom mira, a ne rata; putom solidarnosti, a ne sebičnosti – objasnio je Papa.

Glede toga, vrlo je vrijedan pothvat koji, s pomoću Božjom, namjeravate poduzeti za izbjeglice u biskupiji Agrigento. Neka Bog blagoslovi taj projekt koji će pomoći zauzetoj zajednici u prihvatu brojne braće i sestara, koji dolaze ispunjeni nadom ali i mnogim ranama i potrebama, tražeći mir i kruh. Vi svojim poletom i molitvom možete dati poseban prinos toj inicijativi, a savjetujem vam da ju poduprete s nekim odricanjem kako bi s mladima dijelili ono što im je potrebno – kazao je Sveti Otac.

Vidim da vas prate odgovorni, „odrasli“ Katoličke akcije u Italiji. Srdačno ih pozdravljam i zahvaljujem im na velikodušnom zauzimanju za vaš kršćanski odgoj. Svima želim sretan Božić, također i vašim obiteljima i čitavoj Katoličkoj akciji, u svim biskupijama u Italiji. Bog vas blagoslovio i neka vas štiti Gospa. Molim vas, ne zaboravite moliti za mene – zaključio je papa Franjo.

Radio Vatikan | Bitno.net