Papa Franjo je danas, 30. listopada, primio u audijenciju skupinu žena koje su odlučile promijeniti život i napustiti kontekst pokvaren mafijaškim kriminalom u kojemu su rođene i odrasle. Na audijenciju ih je dopratio don Luigi Ciotti, prenio je Vatican News.

“Blagoslivljam tu vašu odluku i potičem vas da idete naprijed. Pretpostavljam da ima trenutaka straha, zbunjenosti, to je normalno. U tim trenutcima mislite na Gospodina Isusa koji hodi uz vas. Niste same. Nastavite se boriti.”

Papin savjet

Osim toga, Papa im je savjetovao da uvijek imaju kod sebe mali primjerak Evanđelja, da svakoga dana u miru pročitaju jedan odlomak te da zamisle da su s Isusom, među učenicima.

“Zapravo je upravo tako: On hodi s nama svakoga dana na putu života. Njegov križ daje smisao našim križevima, a njegovo je uskrsnuće izvor nade.”

Sveti je Otac također podsjetio kako je među Isusovim učenicima bilo i nekoliko žena, nesavršenih, kao što su uostalom muškarci, izmorenih životom ili okaljanih zlom. Riječ je o ženama – objasnio je – koje je Krist prihvatio sa suosjećanjem i nježnošću te ih ozdravio, poput Magdalene, i koje su s njim prošle put oslobođenja; upravo s njim i s drugim učenicima.

“Slobodni ne postajemo čarolijom, nego hodeći s Gospodinom – to nas oslobađa – dijeleći njegove korake, njegov put, koji nužno prolazi kroz križ i vodi do uskrsnuća.”

Na kraju, ženama koje su hrabro i odlučno napustile mafijaški mentalitet, papa Franjo je zajamčio svoju blizinu u molitvi, također za njihove drage, a posebno za njihovu djecu.