Dramatične posljedice pandemije, migranti i klimatska kriza te nedavni razvoj situacije na Bliskom istoku. Teme su o kojima su razgovarali papa Franjo i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na susretu koji je trajao oko pola sata. Tu europsku političarku, koja je došla u Rim na globalni summit o zdravlju (Global Health Summit), Papa je primio u subotu prijepodne u Apostolskoj palači u Vatikanu.

Nakon audijencije kod Pape susrela se s državnim tajnikom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Tijekom srdačnoga razgovora – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – sugovornici su se osvrnuli na dobre bilateralne odnose i na inicijative koje su u tijeku povodom 50. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Europske unije. Potom su se zadržali na temi ljudskoga i društvenoga razvoja kontinenta, također u vidiku nedavno pokrenute Konferencije o budućnosti Europe.

U nastavku razgovora razmotrili su neka pitanja od zajedničkoga interesa, kao što su društvene posljedice pandemije, migracije i klimatske promjene, kao i nedavni razvoj situacije na Bliskom istoku – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.