Papa

Budite pozorni jedni prema drugima i očitujte evanđeosku ljubav prema osobama koje svaki dan susrećete – potaknuo je Sveti Otac švicarske gardiste kojima se obratio na njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku. Papa je podsjetio da se njihovo služenje ugrađuje u potvrđenu vjernost Papi koja se očitovala herojskom kada je 1527. godine opljačkan Rim, a potom je spomenuo vrijednosti koje imaju resiti svakog pripadnika švicarskoj gardi.

Postojanost u katoličkoj vjeri, vjernost i ljubav prema Crkvi, marljivost i ustrajnost u običnim i zahtjevnim svakodnevnim zadaćama, hrabrost i poniznost, te nesebičnost i raspoloživost. Tim se vrlinama ima resiti vaše srce – primijetio je Benedikt XVI. – kada u Vatikanu obavljate časnu i sigurnosnu službu.

Tajna učinkovitosti vašega služenja u Vatikanu – dodao je Sveti Otac – kao i svakog vašeg projekta jest postojano ugledavanje u Krista, a to su mnogi vaši prethodnici potvrdili svojim radom i kršćanskim životom. Papa je poželio da novi švicarski gardisti u potpunosti odgovore na Kristov poziv slijedeći ga velikodušno.

Da se pokaže ljubav prema braći, potrebno je ustrajnom molitvom, postojanim slušanjem Božje riječi i životom zasnovanim na otajstvu Euharistije crpiti tu ljubav iz peći božanske ljubavi – rekao je Benedikt XVI. govoreći na francuskom, a potom se nazočnima obratio na talijanskom jeziku.Dragi prijatelji! Vrijeme koje će te provesti u Rimu iskoristite za rast prijateljstva s Kristom, da sve više ljubite njegovu Crkvu i da napredujete prema cilju istinskoga kršćanskog življenja, a to je svetost – rekao je Sveti Otac, a potom se obratio Blaženoj Djevici Mariji, koju se na poseban način časti u svibnju, da svaki dan pomogne švicarskim gardistima da produbljuju zajedništvo s Bogom, koje započinje na zemlji a dovršit će se na nebu – zaključio je Benedikt XVI. (rv/bitno.net)