FAO

Sveti Otac primio je jučer u audijenciju glavnog ravnatelja Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljodjelstvo – FAO – José Graziana da Silvu, koji se potom susreo s kardinalom Tarcisijem Bertoneom, Papinim državnim tajnikom, i nadbiskupom Dominiqueom Mambertijem, tajnikom za odnose s državama – priopćeno je iz Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Tijekom srdačnih razgovora – kako stoji u priopćenju – pohvaljeno je zauzimanje Svete Stolice i Katoličke crkve u borbi protiv gladi i siromaštva, naročito na afričkom kontinentu, i u iznalaženju rješenja zabrinjavajućoj svjetskoj prehrambenoj sigurnosti.

Također je istaknuto kako, premda ima dovoljno hrane da se zadovolji prehrambene potrebe cijeloga svijeta, ustraju zapreke gospodarske, društvene i političke naravi koje priječe zadovoljavanje potreba. Sugovornici su na kraju poželjeli da se poljodjelstvu vrati primarna uloga u razvojnim strategijama, da se potiču održivi modeli poljoprivredne proizvodnje i prehrambene potrošnje te da se jamči veća pravičnost i učinkovitost u upravi prehrambenog sustava – stoji u zaključku priopćenja. (rv/bitno.net)