U svijetu egoizma i podjela treba donositi svetost koja se očituje u pomoći posljednjima, istaknuo je papa Franjo primivši u petak 8. studenoga u audijenciju u Vatikanu čelnika Vojske spasa, sa suprugom i pratnjom.

Katolici i članovi Vojske spasa mogu još više surađivati u širenju Božje ljubavi kroz djela solidarnosti, dajući također zajedničko svjedočanstvo – tim se riječima papa Franjo obratio generalu Brianu Peddleu, čelniku Vojske spasa, njegovoj supruzi i pratnji, primivši ih u petak prijepodne u audijenciju. Vojska spasa je evangelički međunarodni pokret koji je 1865. godine, u Londonu, utemeljio William Booth, kako bi širio kršćanstvo i pružao pomoć siromašnima. To je raspoznatljiv i vjerodostojan znak ljubavi, rekao je Papa.

Susrevši se s članovima Vojske spasa, Papa se prisjetio da je prvu lekciju ekumenizma primio od svoje bake, kada je imao 4 godine. Osim toga, istaknuo je da je njihovo ponizno služenje znakovitije od bilo koje riječi. Spomenuo je također susret s prethodnim čelnikom pokreta, prije pet godina. Svetost natkriljuje granice vjere – napomenuo je te istaknuo: Svetost koja se očituje u konkretnim djelima solidarnosti, govori srcu i potvrđuje vjerodostojnost našega učeništva.

Upravo si na tom temelju katolici i Vojska spasa mogu međusobno pomoći, uz uzajamno poštovanje, dajući svjedočanstvo koje je poput kvasca iz Isusove prispodobe, koji žena pomiješa s brašnom. Besplatna ljubav koja nadahnjuje geste služenja potrebitima nije samo kvasac nego i miris svježe ispečenoga kruha.

Ona privlači i uvjerava – napomenuo je Papa te primijetio da je posebno mladima potrebno da osjete taj miris, jer ga u mnogim slučajevima, u njihovom svakodnevnom iskustvu, nedostaje. U svijetu koji obiluje egoizmom i podjelama, upravo je plemeniti okus bezuvjetne ljubavi potreban kao lijek koji otvara put prema transcendentnom značenju našega života.

Papa Franjo je, kao rimski biskup, potom zahvalio prisutnima za zauzimanje toga pokreta u gradu Rimu, u pružanju pomoći beskućnicima i marginaliziranima kojih je – kako je rekao – u Rimu mnogo. Osim toga, zahvalio im je također za sve što čine u borbi protiv trgovine ljudima i drugih oblika ropstva.

Vatican News| Bitno.net