Posjet koji će biti prava priprava Papina posjeta Torinu 21. lipnja, organizirao je djelitelj Papine milostinje nadbiskup Konrad Krajewski.

– Ne smijemo one koji su u poteškoćama hraniti samo kruhom, već im trebamo dati priliku da uživaju u ljepoti – posjetiti Sikstinsku kapelu ili pridružiti se hodočasnicima kako bi iskusili velike trenutke kao što je izlaganje svetog platna – kazao je nadbiskup Krajewski, koji za sretne hodočasnike pripremio i džeparac kako bi se mogli počastiti.

Beskućnici su podijeljeni u dvije grupe. Torino će najprije, zajedno sa svojim župnikom o. Antonijem Nicolaijem, posjetiti 50-ak beskućnika iz rimske župe sv. Lucije, a idućega tjedna na hodočašće će krenuti grupa od 70-ak beskućnika iz župe sv. Eustahija. Hodočasnici će biti smješteni u torinskim centrima za beskućnike (Cottolengo i Maria Adelaide), a sve troškove podmirit će papa Franjo, odnosno Apostolska milostinjarna.

– Tijekom zime ovdje ugošćujemo beskućnike. Spremni smo primiti i ovu našu braću kako bi, u duhu sv. Josipa Cottolenga, doživjeli radosno iskustvo zajedništva, baš onako kako nas uči neizmjerna Ljubav koju promatramo u Platnu – izjavila je sestra Jozefina Fornoni, voditeljica doma „Cottolengo“.

“U izmučenom licu Torinskoga platna vidimo trpljenje najslabijih, i uranjamo u tišinu ljubavi”, rekao je papa Franjo u video poruci upućenoj prigodom izvanrednog izlaganja Torinskoga platna 2013. godine. U svjetlu ovih riječi najbolje možemo razumjeti njegov dar rimskim beskućnicima.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net