Sveti Otac posjetio je jučer popodne obnovljenu kuću Caritasa u via Marsala, gdje je otvorio Sveta vrata u sklopu Jubileja milosrđa. Jedan dio zgrade zauzima pučka kuhinja, posvećena sv. Ivanu Pavlu II., a drugi dio je spavaonica posvećena don Luigiju di Liegru, utemeljitelju mjesnoga Caritasa. Sveti je Otac slavio misu za korisnike kuće – beskućnike, majke s djecom, izbjeglice, a prisutni su bili i muslimani – u prostoru gdje inače blaguju.

O pohodu pape Franje jučer je za Radio Vatikan govorio mons. Enrico Feroci, upravitelj Rimskoga Caritasa.

“Željeli smo rimskim siromasima ponuditi mjesto gdje će biti prihvaćeni te moći jesti i spavati” – rekao je mons. Feroci, podsjećajući kako Papa često ističe da u siromasima gledamo Isusovo lice.

“Ova je kuća stoga” – zaključio je – “mjesto susreta s Gospodinom u siromašnima”.

Dom također ima i dnevnu salu s prostorom za računala, kao i mjesto gdje se ljudi mogu susresti i razgovarati. Spavaonica ima oko 200 kreveta, koju beskućnici mogu koristiti do tri mjeseca. Podijeljena je na dva kata: jedan za žene, drugi za muškarce, a svaka soba ima šest kreveta. Kuća – koja je dosada najveći centar prihvata u Italiji za koji skrbi Caritas – također ima i kapelu, koju će opremiti Papinski dom.

Radio Vatikan | Bitno.net