Papa misli o tome da se Jubilej 2025. pripremi na najbolji mogući način, izjavio je predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju mons. Rino Fisichella, koji je u intervjuu za talijanski kanal Telepace govorio o audijenciji s papom Franjom 3. siječnja, u sklopu koje je odobreno geslo za iduću Svetu godinu. Geslo se može sažeti u dvije riječi, kazao je mons. Fisichella – “Hodočasnici nade”.

Kao i u slučaju svakoga gesla, značenje cijeloga jubilarnog puta počinje odabranim riječima koji ga sažimaju, izrazi koji ističu ključne teme pontifikata pape Franje. U ove dvije godine ima puno zadataka, rekao je predsjednik Vijeća, kojoj je povjerena organizacija. Potrebno je imati čvrsti pripremni utjecaj i stvoriti učinkoviti način rada te iako su krenuli radovi, čekaju se daljnje upute Svetog Oca, kazao je mons. Fisichella.

Jedan od prioriteta tiče se primanja hodočasnika i vjernika, istaknuo je. Očekuje ih se mnogo u Rimu tijekom Svete godine, s nadom da zdravstvena situacija u svijetu neće utjecati na aktivnosti kao sada. Mons. Fisichella potvrdio je kako su u kontaktu s mjesnim vlastima Rima, regije Lazio, talijanskom vladom, kako bi se sve moglo odvijati u potpunoj sigurnosti i u skladu s kapacitetom prihvata koji je grad uvijek jamčio.