Papa Franjo primio je u petak 10. srpnja kardinala Angela Becciua, prefekta Kongregacije za kauze svetaca, i odobrio proglašenje dekreta koji se tiču petoro kandidata za proglašenje svetima, javlja portal Laudato.

Čudo je prepoznato po zagovoru Marije Antonije Same, talijanske laikinje koja je umrla 27. svibnja 1953. godine. Dok je bila dijete Samu je pogodila teška bolest zbog koje je ostala paralizirana i savijenih koljena. Provela je gotovo 60 godina u krevetu, ali je unatoč tome s vjerom nosila svoj križ i pozvala one koji je posjećuju da imaju vjeru u Boga u svakoj situaciji. Zanimljivo je da u sve te godine ležanja nije zadobila nikakve dekubitalne rane (poznate i kao rane od ležanja).

U svojoj je postelji 1915. godine dala privatne zavjete posvećenja Bogu i prekrila glavu crnim velom. Ljudi iz sela zvali su je ‘časnom sestrom svetog Bruna’ i dolazili joj po savjet, molitvu i u susretu s njom iskusili mir i spokoj.

Osim Marije Antonije Same, Papa je odobrio i dekrete o herojskim krepostima za još tri muškarca i jednu ženu koji će ovime steći naziv časni sluga/službenica Božji/a.

Više o čudu nove blaženice te drugim kandidatima možete pročitati OVDJE.