U ponedjeljak, 20. veljače Sveti Otac u audijenciju primio 22 nova kardinala s njihovom rodbinom i prijateljima

Papa

Valja braniti i jačati jedinstvo Crkve – rekao je Sveti Otac dvadeset dvojici novih kardinala koje je prije podne primio u audijenciju u dvorani Pavao VI. zajedno s njihovom rodbinom i prijateljima, dodajući da je Crkva unatoč protivnim i grčevitim događanjima uvijek živa i prisutna.
Jedinstvo u Crkvi božanski je dar koji valja braniti i jačati – istaknuo je Benedikt XVI. u današnjem nagovoru novim kardinalima. Govoreći na devet jezika Papa je istaknuo univerzalnost Crkve, očitovanu u podrijetlu dvadeset dvojice kardinala. Papa je naglasio vrijednost ujedinjenosti vjernika s pastirima i Petrovim nasljednikom. Budite u vjeri i ljubavi jedinstveni s njima i među sobom da uvijek budete usrdniji i hrabriji Kristovi svjedoci – potaknuo je Sveti Otac.
Govoreći o ustanovljenju novih kardinala rekao je da je ono prilika za razmišljanje o univerzalnosti Crkve u ljudskoj povijesti. U ljudskim zbivanjima, često vrlo grčevitim i protivnim, Crkva je uvijek prisutna, noseći Krista, svjetlo i nadu za svekoliko čovječanstvo. Biti ujedinjeni u Crkvi i u poruci spasenja koju ona širi znači biti usidreni u Istini, jačati osjećaj vrijednosti, biti spokojan pred svakim događajem – objasnio je Benedikt XVI.
Cijela je audijencija odisala slavljeničkim ozračjem, vjernici mahali zastavicama zemalja novih kardinala. Papa je istaknuo važnost veze između pastira i vjernika. Časna braćo, ljubav i molitva vaših dragih osoba podupiru vas u vašem služenju Crkvi, kako bi svaki mogao velikodušnije svjedočiti evanđelje istine i ljubavi – kazao je Sveti Otac.
Govoreći na francuskom jeziku, Papa je rekao da je našem društvu, koje proživljava razdoblje nesigurnosti, potrebno Kristovo svjetlo. Neka svaki kršćanin vjerno i hrabro svjedoči evanđelje, a korizmeno vrijeme koje se približava neka nam pomogne da se vratimo Bogu – zaključio je Benedikt XVI.(rv/bitno.net)