“Mediji imaju običaj uzeti jednu riječ i vaditi je iz konteksta”, rekao je Papa

“Ne gledam televiziju od 1990. Te godine na Veliku Gospu zavjetovao sam se na to Gospi Karmelskoj i od tada ne gledam TV”, rekao je papa Franjo u razgovoru za argentinski dnevni list La Voz del Pueblo i dodatno pojasnio što misli o medijima.

“Mediji imaju običaj uzeti jednu riječ i vaditi je iz konteksta. Nedavno sam se susreo s ljudima u jednoj rimskoj župi i starijim osobama koje su bile tamo rekao sam da razumijem kako se osjećaju jer sam i ja sam star i ponekad se osjećam loše. Idući dan svi mediji su napisali: Papa priznao da je bolestan”, rekao je u razgovoru za argentinske novine Papa.

Kako prenosi poljska novinska agencija PAP, Papa je rekao i da se rijetko koristi internetom, te kako prije nikada nije volio razgovarati s novinarima. Prije susreta s njima, rekao je, dobivao bi “napad panike”. U zadnje vrijeme, to se ipak promijenilo, naglasio je.

Papa je, prenosi PAP, u prilično intimnom razgovoru sa svojim sunarodnjacima rekao i kako nikada ne plače u javnosti, iako mu je jako teško vidjeti bolesnu djecu i druge ljudske drame kojima svjedoči u susretima na raznim posjetama. Bilo mu je posebno teško tijekom susreta s maloljetnicima u zatvoru.

“Pomislio sam: I ja sam tu mogao završiti. Nitko od nas ne može biti potpuno siguran kako neće počiniti neko loše djelo”, rekao je.

Papa je, među ostalim, komentirao i navijačko nasilje na nogometnim utakmicama u svojoj rodnoj zemlji, te sukobe navijača opisao kao “grijeh”, a nogometne huligane kao “plaćenike”.

G. An. | Bitno.net