SVETA STOLICA

Papa na svoj imendan mladima poklonio 6000 krunica

Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji

Jučer, na dan svoga imendana, papa Franjo, kojem je krsno ime Jorge Mario, preko Apostolske milostinjarnice poklonio je mladima iz milanske nadbiskupije 6000 krunica. Oni su, naime, jučer ujutro u Bazilici svetoga Petra sudjelovali na misi koju je predvodio njihov nadbiskup Mario Delpini. Tom gestom – komentirao je u priopćenju ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice „ad interim“, Alessandro Gisotti – Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji, samo nekoliko dana prije početka mjeseca svibnja koji je posvećen Bogorodici.

Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Naime, za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica. U srijedu ujutro, mladi milanske nadbiskupije predadolescentske dobi, koji sudjeluju u programima pastoralne godine na temu „Njegova snaga raste na putu“, sudjelovat će na općoj audijenciji s papom Franjom.

Vatican News | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 24. travnja 2019.

Možda vam se svidi