Danas počinje nova etapa karizmatskoga puta koja je obilježena zajedništvom među svim članovima karizmatske obitelji, u kojoj se za dobro cijele Crkve očituje snažna prisutnost Duha Svetoga, u kojoj ta prisutnost sve čini jednakima, jer svi su rođeni od istoga Duha; veliki i mali, stari i novorođeni, zauzeti na općoj ili mjesnoj razini, oblikuju cjelinu – rekao je papa Franjo danas primivši u audijenciju oko 6.000 članova karizmatskog pokreta, sudionika međunarodne konferencije, povodom početka djelovanja ‘Charisa’, nove službe ustanovljene na Papin zahtjev. Više od 550 odgovornih toga pokreta iz cijeloga svijeta, sastalo se u Vatikanu kako bi zajedno molili i slušali Duha Svetoga.

Međunarodna služba katoličke karizmatske obnove nova je etapa s posebnim obilježjima koja izražavaju način djelovanja Boga koji sve stvari čini novima i kojeg se ne treba bojati, jer naš Bog je Bog novosti, a Božje novosti uvijek su blagoslov, budući da proizlaze iz Njegovog srca puna ljubavi. Zato se ne smijemo bojati nego služiti mu – rekao je Papa i istaknuo – Treba služiti, a ne vladati, a to znači ne okorištavati se nego darivati. Služba međunarodne katoličke karizmatske obnove jedinstvena je jer je upućena svim karizmatskim stvarnostima koje je Duh Sveti potaknuo u svijetu.

Krštenje u Duhu Svetom, jedinstvo Tijela Kristova i služenje siromašnima, svjedočanstva su potrebna za evangelizaciju svijeta na koju smo svi pozvani po krštenju. Radi se o evangelizaciji koja nije prozelitizam, nego prije svega svjedočanstvo. Svjedočanstvo ljubavi koje se očituje u onome prvih kršćana: „gledajte kako se ljube“. Međutim, u mnogim zajednicama može se primijetiti: „gledajte kako se ogovaraju“, a to nije od Duha Svetoga. Evangelizirati znači ljubiti. Tamo gdje vrijedi „gledajte kako se ljube“, to je zajednica – rekao je Sveti Otac i danas na obljetnicu povijesnog susreta izraelskog i palestinskog predsjednika u Vatikanu, na kraju sve pozvao na minutu molitve za mir.

Vatican News | Bitno.net