Papa Benedikt XVI. je svojim blagoslovom istjerao zloduhe iz dva opsjednuta muškarca tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra 2009. godine, kaže vodeći katolički egzorcist u svojoj novoj knjizi.

Egzorcizam

Odlomci iz knjige oca Gabriela Amortha, koji je već napisao dvije knjige slične tematike, objavljeni su u talijanskom magazinu Panorama.

Amorth je rekao da su dvojica njegovih pomagača doveli muškarce, poznate pod imenima Giovanni i Marco, na audijenciju kako bi vidjeli Papu. Međutim muškarci su s vremenom postajali sve više nemirni, počeli su se tresti i pokazivati znakove opsjednuća.

Kada je jedan od pomagača zatražio od Giovannija da se kontrolira, ovaj mu je odgovorio:”Ja nisam Giovanni” glasom koji nije bio njegov. To se zbilo prije nego je Papin automobil stigao – kaže Amorth.

”Papa je počeo mahati okupljenoj svjetini, a Giovanni i Marco su počeli urlati, pjeniti se i tresti. Papa se nije dao smesti, podigao je ruku i blagoslovio ih. Opsjednute je zatim odgurnula jaka sila, kao da im je tijelo doživjelo udarac … Odletjeli su tri metra unatrag i prestali su urlati”, navodi otac Amorth u svojoj knjizi.

Vatikanski  glasnogovornik otac Federico Lombardi opovrgnuo je tvrdnju da je Papa izvršio egzorcizam, izjavivši da Sveti Otac nije znao tko su ti muškarci i zašto su bili tamo.

Čak ako su tvrdnje i istinite, nije u redu govoriti o Papinom egzorcizmu jer on nije bio upozoren na njih, niti je bio upoznat sa situacijom. Nema nikakvih poveznica, i Papa nije imao namjeru izvršiti egzorcizam – rekao je otac Lombardi za AFP.

Otac Amorth je slično tvrdio o bl. papi Ivanu Pavlu II. 2000. godine kada je rekao da je Papa izvršio nepripremljeni egzorcizam nad mladom djevojkom pred kraj audijencije na Trgu svetog Petra. Vatikanski Ured za tisak je tada odbio komentirati tvrdnju.

I.V. | Bitno.net