Prometna nesreća hodočasnika

Papa izrazio ‘duhovnu blizinu’ svima koji su pogođeni tragedijom u Španjolskoj

Papa Franjo izrazio je svoju „duhovnu blizinu“ žrtvama stradalim u prometnoj nesreći u Španjolskoj. U subotu je autobus s hodočasnicima na povratku iz Madrida izletio s ceste i pao niz strminu od 15 metara. Četrnaest osoba je poginulo, uključujući i jednog mladog svećenika, a 38 osoba je ozlijeđeno, od kojih se 23 još uvijek nalaze u bolnici.

span

U brzojavu kojeg je poslao španjolskom biskupu Joséu Manuelu Lorci Planesu, Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, piše kako je Sveti Otac bio duboko rastužen kada je saznao za tešku prometnu nesreću te prenosi svoju duhovnu blizinu svima koji su pogođeni ovom tragedijom.

U svojim molitvama, Njegova Svetost moli Boga da udjeli vječni pokoj preminulima, potpuni oporavak ozlijeđenima i utjehu onima koji tuguju zbog gubitka voljenih – piše u brzojavu. Osim toga Državni tajnik prenosi kako Sveti Otac zaziva na njih majčinsku zaštitu Presvete Djevice Marije i potiče ih da u vjeri pronađu nadahnuće i snagu duha, kako bi nadvladali ove bolne okolnosti, te im udjeljuje svoj apostolski blagoslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RV | Bitno.net


Objavljeno: 11. studenoga 2014.

Možda vam se svidi