Papa Franjo neočekovano posjetio zajednicu “Novi obzori” koju je 1993. godine osnovala Chiara Amirante kako bi pomagala osobama u teškoćama kroz savjetovališta, radionice i ponovno uključivanje u društvo i posao.

Papa Franjo je jutros, neočekivano, posjetio zajednicu „Novi obzori“, u Frosinoneu, koju je 1993. godine osnovala Chiara Amirante, a koja pruža prihvat i potporu osobama u teškoćama, kroz centre za slušanje i potporu, obiteljske domove, mjesta i radionice za pridruživanje i ponovno uključivanje u posao. Tu se godinama liječe rane na dušama onih koji su u određenom trenutku svojega života, zbog različitih razloga, završili u tunelu droge, ovisnosti, kocke, prostitucije i u tunelu odbačenosti i društvene isključenosti, a koje je odbacila i njihova vlastita obitelj.

Vijest o Papinom dolasku u zajednicu “Novi obzori” brzo se proširila putem interneta, te su mnogi došli kako bi pozdravili Svetoga Oca. Službene vijesti počele su stizati tek poslije 9 sati, no taj je posjet ličio na Petak milosrđa. Papu je pratio i poznati pjevač Andrea Bocelli te druge talijanske poznate osobe. Blizina pape Franje zajednici „Novi obzori“ snažna je i čvrsta. Prigodom 25. obljetnice zajednice, 8. lipnja, Papa je izravno nazvao i čestitao, poslao pismo te video poruku kako bi izrazio svoju ljubav i ohrabrenje za više od 3000 ljudi koji su se okupili u Frosinoneu, kako bi proslavili tu obljetnicu. Tijekom telefonskog poziva, posebno je pozdravio sve vjernike laike koji su svoj život stavili u službu zajednici.

Vatican News | Bitno.net