Sveti Otac u utorak je imenovao novo vodstvo Kongregacije za bogoštovlje i stegu sakramenata. Novi prefekt je dosadašnji tajnik kongregacije, nadbiskup Arthur Roche.

71-godišnji Roche služio je u Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata otkako ga je 2012. u njezin rad uključio Benedikt XVI.

Od 2001. do 2002. Roche je služio kao pomoćni biskup Westminsterske biskupije u Engleskoj, nakon čega je imenovan biskupom koadjutorom Leedsa. Službu biskupa Leedsa obnašao je od 2004. do 2012. godine.

Biskup Vittorio Francesco Viola, OFM, izabrani tajnik, je do sada bio biskup u Tortoni. Papa mu je dodijelio naslov nadbiskupa, odnosno biskupa emeritusa Tortone.

Mons. Aurelio García Marcías je u Kongregaciji za bogoštovlje i stegu sakramenata bio do sada upravitelj ureda, a Papa ga je imenovao podtajnikom te dodijelio biskupiju u Rotdonu.

Podsjetimo, Sveti Otac je u subotu 20. veljače prihvatio ostavku dotadašnjeg prefekta Kongregacije za bogoštovlje i stegu sakramenata kardinala Roberta Saraha, koji je 15. lipnja 2020. godine napunio 75 godina.