Papa Franjo imenovao je 8. rujna biskupa Fernanda Vergeza Alzagu (76) novim predsjednikom Papinskog povjerenstva za Državu Grad Vatikan i Vatikanske uprave, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Španjolac Alzaga, iz Kristovih legionara, nasljeđuje kardinala Giuseppea Bertella (78), koji je obje službe obavljao od listopada 2011. godine. Kardinal Bertello član je i Kardinalskog vijeća koje Papu savjetuje u reformi Kurije. Mons. Alzaga dosad je obavljao službu glavnoga tajnika Papinskog povjerenstva za Državu Grad Vatikan i time „vicepremijera”, a prije toga djelovao je u Upravi dobrima Svete Stolice (APSA) te bio i direktor Službe za telekomunikacije Vatikanske uprave.

Papa Franjo istoga je dana imenovao Čileanca Andresa Gabriela Ferradu Moreiru (52) nadbiskupom i novim tajnikom Kongregacije za kler. Mons. Moreira je u Čileu upravljao bogoslovijom, a još od 2018. djeluje u Kongregaciji za kler, kojoj je od kolovoza na čelu korejski nadbiskup Lazarus You Heung-sik (69). Obojica novoimenovanih službe preuzimaju 1. listopada.