“Dana 31. svibnja 2018. Sveti je Otac imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Kako iz ureda poručuju:

“Radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima”.

“Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost”, piše u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Podsjetimo, umirovljeni nadbiskup varšavsko-praški Henryk Hoser bio je tijekom prošle godine Posebni papin izaslanik za Međugorje koji je imao zadatak ustvrditi stanje pastoralne skrbi za hodočasnike. Tada je utvrdio kako je ta skrb jako razvijena, a njegov je posjet bio korak prema reguliranju statusa Međugorja i problematike tamošnjih ukazanja.

Pročitajte OVDJE ekskluzivni razgovor s nadbiskupom koji je naš portal objavio na koncu njegova posjeta.

Više o Henryku Hoseru možete pročitati OVDJE.

Bitno.net