Papa Franjo slavit će u nedjelju 16. svibnja u 10 sati u Bazilici Sv. Petra misu za katolike Mjanmara koji žive u Rimu, objavila je u ponedjeljak Prefektura papinskog doma, a prenosi Vatican News.

Misa za katolike Mjanmara slavit će se u marijanskom mjesecu svibnju, tijekom kojeg je Papa pokrenuo molitveni maraton za kraj pandemije, koji uključuje marijanska svetišta širom svijeta. Papa je u subotu 1. svibnja počeo maraton s prvom stanicom u Bazilici Sv. Petra.

U međuvremenu, kardinal Charles Bo iz Myanmara pozvao je katolike da mole krunicu i sudjeluju u euharistijskom klanjanju tijekom ovog mjeseca za mir, pravdu i ljudsko dostojanstvo u Mjanmaru.

Govoreći u nedjelju nakon podnevne molitve Regina caeli na rimskom Trgu Sv. Petra, Papa je spomenuo inicijativu Mjanmarske crkve, rekavši da mu je prirasla srcu. Pozvao je vjernike da mole molitvu Zdravo Marijo u svakodnevnoj krunici za miru u Mjanmaru.

„Svatko se od nas obraća svojoj Majci kad smo u potrebi ili u poteškoćama“, rekao je Papa. „Ovog mjeseca molimo našu Nebesku Majku da razgovara sa srcima svih vođa u Mijanmaru kako bi smogli hrabrosti koračati putem susreta, pomirenja i mira“, rekao je Sveti Otac, prenosi Vatican News.