Ignazio je k tome prvi dječak u Italiji koji je podvrgnut presađivanju koštane srži, koju mu je donirala njegova majka. Od 2014. godine je s roditeljima gost u Domu Bernadette, u skrbi udruge za prijevoz bolesnika u Lurd i međunarodna svetišta UNITALSI, koja besplatno prima obitelji čija se djeca liječe pri bolnici Bambino Gesù. Na jučerašnjem susretu bio je i Emanuele Trancalini, predsjednik rimskog ogranka te udruge. Za našu radiopostaju se osvrnuo na susret Svetoga Oca i bolesnoga dječaka.

Bio je to doista dirljiv trenutak – rekao je, ističući veliku ljubav koju je papa Franjo iskazao suočen s teškom situacijom roditelja i njihova djeteta. Također je kazao kako je Papa izrazio zadovoljstvo radom udruge koja im pruža smještaj te naglasio da cijeni rad u prihvatilištima za bolesne i slabe, što je za Trancalinija bio osobit poticaj.

Tijekom susreta se jasno očitovala velika pažnja koju Papa iskazuje slučajevima dječje patnje, vidljiva također i u njegovom pažljivom slušanju priče tog dječaka. Njegova obitelj je Svetome Ocu priznala da je jedno vrijeme bila ljuta na Boga zbog svoje situacije. Papa Franjo je pak – kako je rekao Trancalini – bio vrlo blag i nastojao ih je umiriti, govoreći im da i to preobraze u molitvu te da mole za snagu i hrabrost.

Obitelj je bila dirnuta Papinom pažnjom i time što ih je slušao i zanimao se za ono što su mu govorili. Vjerujem da im je to dalo veliku snagu. Mogao bih reći da je to jedan od velikih znakova Jubileja milosrđa – napomenuo je Trancalini. K tome je istaknuo veliku potrebu za domovima koji prihvaćaju bolesne i njihove obitelji.

Svijet bolesti je skriven i na žalost ga se spoznaje samo kad te osobno pogodi. Trebamo svjedočiti otvorenost, valja upoznati ljude s tim situacijama, sa strukturama, kojih uvijek treba sve više zato što su potrebe velike – objasnio je Trancalini. Napomenuo je da su započeli s tim projektom zato što su vidjeli pojedince i čitave obitelji kako spavaju u autima pred bolnicama. Možda se radi o ljudima koji su morali napustiti svoju zemlju, svoju kuću, svoj posao kako bi pratili bolesno dijete. Ne možemo te obitelji ostaviti same.

Radio Vatikan | Bitno.net