RASPORED APOSTOLSKOG POHODA

Papa Franjo stigao u Sjevernu Makedoniju: Zadržat će se jedan dan, a evo što će sve raditi

Papa Franjo stigao je posljednjega dana 28. inozemnoga putovanja, u utorak 7. svibnja, iz Sofije u Skopje, glavni grad Sjeverne Makedonije, koju pohodi pod geslom „Ne boj se, malo stado“.

Foto: Shutterstock.com

U zračnoj luci Papu su dočekali makedonski premijer Zoran Zaev, predsjednik Đorge Ivanov i predstavnici vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora, no svečanost dobrodošlice priređena je u Predsjedničkoj palači.

U središtu pohoda Skopju je posjet Memorijalnom centru Majke Terezije u kojem će se okupiti vjerske vođe u toj zemlji te se susresti sa siromašnima, a Papa će predvoditi molitvu s okupljenima. Slijedi misa na Trgu Makedonija na kojoj će Papa održati homiliju.

Nakon ručka na programu je ekumenski i međureligijski susret s mladima u Pastoralnom centru gdje će Papa održati govor. Nakon susreta s mladima u katedrali u Skopju susrest će se sa svećenicima, njihovom rodbinom i redovnicima kojima će se Sveti Otac također obratiti prigodnim govorom. To je ujedno i posljednja točka Papina apostolskog putovanja u Bugarsku i Republiku Sjevernu Makedoniju. Oproštajna svečanost će se održati oko 18 sati u međunarodnoj zračnoj luci u Skoplju iz koje će Papa zrakoplovom poletjeti za Rim u 18.30 sati. Dolazak u rimsku međunarodnu zračnu luku Ciampino je predviđen za 20.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IKA | Bitno.net


Objavljeno: 7. svibnja 2019.

Možda vam se svidi