Spas je samo u Isusovu imenu – rekao je papa Franjo u petak, 5. travnja, u kratkoj propovijedi održanoj na Misi koju je služio u kapelici doma Sveta Marta, a na kojoj su bili nazočni zaposlenici Vatikanske ljekarne.

Komentirajući liturgijska čitanja, šestoga dana Vazmene osmine, Papa je govoreći o svetom Petru podsjetio da smo spašeni samo u Isusovu imenu: ‘Ni u kojem drugom nema spasenja’. Petar, koji se odrekao Isusa, sada u zatvoru, pred židovskim poglavarima, hrabro daje svoje svjedočanstvo, tumačeći da je zahvaljujući zazivu Isusova imena hromi čovjek ozdravio. To nas ime spašava. Ali, Petar to ime ne izgovara sam, nego pun Duha Svetoga. Doista, – rekao je Sveti Otac – ne možemo ispovijedati Isusa, ne možemo govoriti o Isusu, ne možemo nešto o Isusu reći bez Duha Svetoga. Duh je taj koji nas potiče ispovijedati Isusa, govoriti o Njemu, i imati pouzdanja u Isusa. U Isusa koji je uvijek na našem putu života – istaknuo je Sveti Otac.

Papa je potom ispripovijedao jedan događaj. U kuriji u Buenos Airesu već 30 godina radi jedan ponizni čovjek, otac osmero djece. Prije izlaska, i prije početka rada, uvijek kaže: ‘Isuse!’. A onda sam ga jednom upitao: ‘Zašto uvijek govoriš ‘Isuse’? A taj mi ponizni čovjek odgovori: Kada kažem ‘Isuse’ osjećam se snažnim, osjećam da mogu raditi; a ja znam da je On kraj mene, da me On čuva. Taj čovjek – primijetio je potom Papa – nije studirao teologiju, jedino posjeduje milost Krštenja i snagu Duha. A to je svjedočanstvo meni tako dobro činilo; jer nas podsjeća da nas u ovom svijetu koji nudi brojne spasitelje, spašava samo Isusovo ime.

Kako bi riješili svoje probleme – napomenuo je potom Sveti Otac – mnogi pribjegavaju vračevima i kartama. Ali samo Isus spašava, i mi to imamo svjedočiti! On je jedini – istaknuo je Papa te dodao da nas Gospa uvijek vodi do Isusa, kao što je učinila u Kani kada je rekla: „Učinite ono što vam On kaže!“. Pouzdajmo se stoga u Isusovo ime, zazovimo Isusovo ime, dopuštajući da nas Duh Sveti potiče da molimo tu pouzdanu molitvu u ime Isusovo … to će nam činiti dobro! – istaknuo je na kraju Sveti Otac. (rv/bitno.net)