Papa Franjo poslao je 15 000 sladoleda zatvorenicima u Rimu tijekom ljetnih vrućina, Vatikan je objavio u utorak.

Sladolede je u zatvore Regina Coeli i Rebibbia dostavio kardinal Konrad Krajewski, piše CNA.

Papinske dobrotvorne udruge vatikanski su odjel za dobrotvorni rad u papino ime, a tijekom ljeta željeli su ponuditi “malenu evanđeosku gestu kako bi pomogli i podarili nadu tisućama rimskih zatvorenika”.

Kada su dobrotvorne udruge u Rimu ljetnih mjeseci prisiljene ograničiti svoje aktivnosti, ovaj vatikanski ured posebno pomaže potrebitima.

Na taj se način svake godine malene grupe beskućnika ili žitelja domova šalje na izlet na more ili jezero, u blizini Castel Gandolfa, na dan opuštanja i večeru u pizzeriji.

Papinski ured za dobročinstva također nadgleda opskrbu medicinske opreme i lijekova koji se šalju zemljama u razvoju.

Papa Franjo oprao je noge zatvorenicima zatvora Rebibbia na Veliki četvrtak 2015., kao i zatvorenicima zatvora Regina Coeli 2018. godine.

U lipnju ove godine, papa je primio skupinu od dvadesetak zatvorenika iz Rebibbije, zatvora smještenog u istočnom predgrađu Rima.

U njihovu društvu bio je i ravnatelj zatvora, zatvorski kapelan i službenici. Nakon susreta, zatvorenici su posjetili Vatikanske muzeje, ponovno otvorene u svibnju.

Ovo ljeto jedno je od najvrućih ikada zabilježenih u Italiji. Na Siciliji je 11. kolovoza registrirana temperatura od 48.8 stupnjeva Celzija, vjerojatno najviša ikad zabilježena u Europi.

57-godišnji Krajewski, nadimka “Papin Robin Hood”, kardinalom je postao 2018. godine, a kao čelnik papinskog ureda za dobrotvorni rad služi od 2013. godine.