Papa Franjo posjetio je papu emeritusa Benedikta XVI. kako bi ga obavijestio o detaljima vezanim uz Svjetski dan mladih i zamolio ga da moli za njega i sve hodočasnike koji će sudjelovati na Susretu u Rio de Janeiru. Kako bi duhom mogao biti prisutan, papa Franjo dao mu je knjižicu s rasporedom i detaljima svih događanja.

– Benedikt XVI. obećao je kako će moliti i prisjetio se snažnih i veličanstvenih iskustava s prethodnih susreta mladih u Kölnu, Sydneyu i Madridu – izvijestio je vatikanski glasnogovornik otac Federico Lombardi.

U polusatnom posjetu koji je započeo zajedničkom molitvom u samostanu Mater Ecclesiae, papa Franjo poklonio je papi Benediktu i komemorativnu medaljicu iskovanu za susret u Brazilu, a na kojoj se nalazi lik pape Franje i reprodukcija poznatog Kristova kipa u Riju.

Podsjetimo, upravo je papa Benedikt XVI. u Madridu 2011. godine odabrao Rio de Janeiro kao mjesto budućeg Svjetskog dana mladih te odredio geslo susreta: „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode“.

M.V. | Bitno.net