papa Franjo

U suradnji s Vatikanskom milostinjarnicom, Rony Roller Cirkus rezervirao je za Papine goste svih 2000 mjesta u velikome šatoru kako bi se, prema riječima mons. Konrada Krajewskog, kroz program omogućen “ustrajnošću, predanošću i žrtvom” cirkuskih umjetnika ohrabrilo one koji prolaze kroz teškoće života koje se toliko puta čine nesavladivima.

Program je započeo s pjesmom posvećenom papi Franji, koju je sastavio jedan španjolski beskućnik kao zahvalu za ovu Papinu gestu blizine.

Jedan od posjetitelja bio je i Marek, beskućnik poljskog porijekla, za kojega je ova zabavna večer bila pravo ispunjenje potrebe za opuštanjem i zabavom.

– Ne smijemo uvijek biti žalosni zbog onoga što nam se dogodilo. Moramo biti sposobni pronaći barem malo mjesta i za vedrinu! – kazao je Marek.

Cirkus je bio otvoren i za vatikansko medicinsko osoblje kako bi se onima koji žele omogućila besplatna medicinska pomoć ili savjet.

Budući da su među gostima bile i izbjeglice, spomenimo i jedan zanimljiv podatak koji je objavila talijanska Zaklada Migrantes, a prema kojemu je od Papina poziva Crkvi da otvori vrata svojih župa i samostana izbjeglicama, u prostorima u vlasništvu talijanske Crkve smještaj pronašlo više od 27 tisuća izbjeglica.

M.V. | Bitno.net