Papa Franjo je u nedjelju pokrenuo novu aplikaciju pod nazivom „Click to pray“ („Klikni za molitvu“) koja katolicima omogućuje da dijele molitvene nakane putem svojih mobilnih telefona, donosi Vatican News. Papa je aplikaciju otvorio na iPadu tijekom nedjeljnog Angelusa te tom prilikom ohrabrio katolike da preuzmu aplikaciju kako bi se priključili zajedničkoj molitvi Krunice mira uoči Svjetskog susreta mladih u Panami.

Ova aplikacija korisnicima omogućava postavljanje svojih molitvenih nakana, ali i uvid u tuđe molitvene nakane na šest svjetskih jezika, uključujući i Papine. Naime, Papa je jučer aktivirao svoj osobni profil na aplikaciji. Aplikacija se može koristiti u operativnim sustavima Android i iOS. Nakon što osoba postavi svoju nakanu može pratiti koliko se ljudi priključilo molitvi. Aplikacija ima tri glavne sekcije: „Moli s Papom“, „Molitva za svaki dan“ i „Molitva u mreži“. Na aplikaciji će se moći pronaći Papine mjesečne nakane, sva otajstva krunice te dnevne molitve za jutro, poslijepodne i noć.

Papa je pozvao Crkvu da ovoga mjeseca moli za mlade ljude. U videoporuci za siječanj ove godine, Sveti je Otac svoje misli upravio na Panamu, gdje će se, povodom Svjetskoga dana mladeži, od 22. do 27. siječnja, okupiti na tisuće mladih iz cijeloga svijeta. Papa je od njih zatražio da iskoriste taj događaj kako bi s Marijom razmatrali Kristov lik. “Molimo Krunicu za mir, svatko na svojem jeziku. I tražite od nje snagu da možete sanjati i raditi za mir. Molimo za mlade, posebno za one u Latinskoj Americi da, nasljedujući Mariju, odgovore na Gospodinov poziv kako bi u cijelom svijetu prenosili radost Evanđelja”, rekao je.

U svojem jučerašnjem nedjeljnom Angelusu Papa se osvrnuo na Marijinu ulogu u Kani Galilejskoj. Riječi koje je Marija uputila slugama kruna su bračne slike u Kani: „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5) – rekao je Papa i dodao – Pa i nama Gospa danas kaže: „Što god vam rekne, učinite!“ Te su riječi dragocjena baština koju nam je ostavila naša Majka. Doista, sluge su poslušale u Kani. Isus im je rekao: “Napunite posude vodom!” I napunili su ih do vrha. Onda im je rekao: “Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.” I oni su odnijeli (Iv 2,7-8). Zaista, na toj je svadbi sklopljen Novi savez i slugama Gospodinovim, to jest, cijeloj Crkvi povjereno je novo poslanje.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net