Nakon deset godina, papa Franjo se vraća na mjesto gdje je slavio prvu Misu večere Gospodnje svojega papinstva, te će 6. travnja biti u Zatvoru za maloljetnike Casal del Marmo u Rimu. Potvrdio je to jučer, samo nekoliko sati nakon što je Sveti Otac otpušten iz bolnice Gemelli, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, prenosi Vatican News.

Misa će biti slavljena s ograničenim brojem prisutnih i neće biti otvorena za javnost. Predviđen je prijenos uživo putem interneta.

Čim je izišao iz bolnice, nakon hospitalizacije zbog infektivnoga bronhitisa, Papa je nastavio s radom i dnevnim redom Velikoga tjedna, te preko svojega glasnogovornika izvijestio da će predsjedati vazmenim obredima.

Način obreda Velikoga tjedna ostaje nepromijenjen – potvrdio je Bruni, dodajući da će Sveti Otac predsjedati slavljima, uključujući Uskrs, s jednim kardinalom koji će slaviti na oltaru. Takav je način na snazi već neko vrijeme.

Danas, na Nedjelju muke Gospodnje, Cvjetnicu, predslavitelj će biti kardinal Leonardo Sandri, prodekan Kardinalskoga zbora.