Sestra Inés Nieves Sancho (77), iz male lokalne zajednice Kćeri Isusovih, pronađena je mrtva u ponedjeljak ujutro u selu Nola. Desetljećima je lokalnim djevojkama davala poduku iz šivanja

U pozdravima hodočasnicima francuskoga govornog područja papa Franjo se spomenuo španjolske misionarke Inés Nieves Sancho, okrutno ubijene u Srednjoafričkoj Republici. Želio bih se danas s vama prisjetiti 77-godišnje sestre Inés Nieves Sancho, koja je desetljećima bila odgojiteljica siromašnih djevojaka, a barbarski je ubijena u Srednjoafričkoj Republici, upravo u prostoriji u kojoj je djevojke učila šivati. Ona je još jedna žena više koja daje život za Isusa u služenju siromašnima – rekao je papa Franjo.

Sitna, ljubazna i miroljubiva – tako osobe koje su ju poznavale opisuju sestru Inés, redovnicu koja je u ponedjeljak ujutro pronađena mrtva u mjestu Nola, na jugozapadu Srednjoafričke Republike. Kako prenosi dnevni list L’Osservatore Romano, s. Inés pripadala je malenoj lokalnoj zajednici Kćeri Isusovih te je desetljećima predano, sve do nasilne smrti, siromašnim djevojkama davala poduku iz šivanja. Htjela je po svaku cijenu, čak i sama, ostati u naselju načinjenom od improviziranih stambenih objekata i baraka, kako bi nastavila svoju misiju dok ju snage služe.

Razlozi ubojstva s. Inés nepoznati su te nitko još nije preuzeo odgovornost za taj zločin. Postoji sumnja da je povod trgovina ljudskim organima, ali moguće je i da je riječ o praznovjernoj praksi koja dolazi iz susjednoga Kameruna, prema kojoj se takvom vrstom ljudske žrtve dolazi do bogatstva ili do uspjeha u potrazi za dijamantima. Članice zajednice pokojne sestre Inés organizirale su u utorak molitveno bdijenje, dok su sprovodni obredi održani jučer ujutro.

Vatican News | Bitno.net