Svi smo se barem nekoliko puta u životu susreli sa stavom onih koji smatraju da ne treba krstiti malu djecu jer im se tako uskraćuje “sloboda izbora” vjeroispovijesti, te da se “ništa ne gubi” ako se djeca nakon što odrastu sama odluče za krštenje.

No papa Franjo misli drugačije. Tijekom nedjeljne homilije na misi na kojoj je u Sikstinskoj kapeli krstio 32 djece, Sveti Otac je podsjetio zašto je važno da roditelji donose krstiti svoju djecu.

“Baš kao što je Isus primio krštenje, tako i vi donosite svoju djecu”, rekao je Papa. “Snaga Duha Svetoga dolazi kako bi ih branila ostatak njihovih života.”

“Zato je važno da ih krstite kao djecu, jer će tako rasti u snazi Duha Svetoga”, dodao je Franjo u homiliji koju je, kako kaže, htio skratiti zato što se pobojao da djeci ne bude neugodno u njihovim krsnim haljinama i drugačijem okruženju. “Djeca nisu naučena na Sikstinsku kapelu”, rekao je u šali.

Tijekom mise čula se i jedna druga, duža “homilija” koja se Papi posebno svidjela: plač novih članova Crkve.

“Pustite djecu da plaču”, poručio je Papa okupljenima. “Prekrasna je homilija kada dijete plače u crkvi. To je uistinu prekrasna homilija.”

Ivo Džeba | Bitno.net