Dok je odzvanjao koralni plač novorođenčadi, pod sadržajnim i divnim svodom Sikstinske kapele sjajile su oči pedeset i osmero roditelja djece, 60 krsnih kuma i kumova te 240 okupljenih članova rodbine. Papa je pokazao pastoralnu brigu za mlade obitelji rekavši im da ne brinu što djeca plaču tijekom obreda jer nisu naučena na Sikstinsku kapelu, ona su tu prvi put. Pozvao ih je da se zajedno s ostalom djecom približe oltaru, prozivajući pojedinačno krštenike.

Podsjetio je roditelje i kumove da je dan krštenja važan u životu svakog kršćanina jer je to početak vjerskog života. Kada dijete plače u crkvi to je prekrasna homilija, dodao je papa Franjo. „To je za dijete pravda“, nastavio je Papa, „jer krštenjem dobiva blagodat Duha Svetoga, koji ulazi u njega kako bi mu pomagao i branio ga cijeli života. Vi od sada nosite svoje dijete ispunjeno Duhom Svetim. Brinite se da raste s Njegovim svjetlom i snagom.“

Prije molitve Anđeo Gospodnji s okupljenim vjernicima na trgu Sv. Petra, osvrnuvši se na liturgijska čitanja, Papa je istaknuo posebnu važnost poniznosti. Primijetio je da nije dobro ni lijepo hvalisati se. „U misijskom poslanju treba predlagati, a ne nametati, svjedočeći sudjelovanjem u konkretnom životu ljudi. Kao što je ljubio utjelovljenog Sina, tako ljubi Bog i nas, preporođene vodom i Duhom Svetim. Mi smo braća tolike subraće i sestara, zaduženi velikim poslanjem, da ponizno naviještamo i svjedočimo svim ljudima neograničenu Očevu ljubav“, zaključio je papa Franjo te istaknuo važnost postignuća pravde pomoću koje se ostvaruje, kako je naveo, Božji plan spasenja.

IKA | Bitno.net