Papa Franjo uputio je preko kardinala Pietra Parolina poruku Komisiji Pravda i mir Argentinske biskupske konferencije, objavio je Vatican News..

Argentinska Komisija Pravda i mir održala je online seminar „Ne trgovanju ljudima“ povodom Svjetskog dana borbe protiv trgovanja ljudima, 30. srpnja.

Sveti Otac je u poruci opisao trgovanje ljudima kao „bič koji ranjava dostojanstvo najranjivije braće i sestara“.

„Suvremeno doba nažalost je obilježeno utilitarističim gledanjem na bližnjega po kriterijima lagodnosti osobne koristi, zaprječujući tako put prema ostvarivanju čovječnosti pojedinca, u skladu s njegovom jedinstvenosti i neponovljivosti“, piše u poruci.

„U vidu ove dramatične i trajne komercijalizacije, očitovane trgovanjem ljudima u raznim oblicima Papa ohrabruje predanost potpunom iskorjenjivanju ove pošasti“ i „podržava napore kako bi se pomoglo žrtvama te se odlučnom suradnjom izgradili putovi koji vode prema općem dobru i potpunom ostvarenju ljudskog života“.

Poruka završava blagoslovom po zagovoru Gospe Lujánske.

Seminar je okupio više od 600 sudionika koji su predstavili kako se na svojim područjima bore protiv trgovanja ljudima, među njima i Crkva.