NAJGLEDANIJE NATJECANJE NA SVIJETU

Papa Franjo: Neka Olimpijske igre budu znak nade u ovo pandemijsko doba

"Neka Bog blagoslovi organizatore, sportaše i sve one koji sudjeluju u ovome velikom festivalu sporta!" rekao je papa Franjo

Matija Štahan/CNA
Foto: Flickr

Foto: Flickr

Papa Franjo u nedjelju je ponudio svoj blagoslov sportašima koji sudjeluju na Olimpijskim igrama u Tokiju, piše CNA.

U obraćanju nakon nedjeljnog Angelusa 25. srpnja, Papa je napomenuo kako su 32. Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Japanu, započele 23. srpnja.

“U petak, 32. Olimpijske igre otvorene su u Tokiju. U ovo pandemijsko doba, neka Olimpijske igre budu znakom nade, znakom općega bratstva pod stijegom zdravog nadmetanja”, rekao je.

“Neka Bog blagoslovi organizatore, sportaše i sve one koji sudjeluju u ovome velikom festivalu sporta!” zaključio je Papa.

Najgledaniji svjetski sportski događaj za godinu je dana odgođen, zbog pandemije koronavirusa, u ožujku 2020. godine. Natjecanje, koje traje do 9. kolovoza, u značajnoj se mjeri održava bez gledatelja.

Nadbiskup Tokija Isao Kikuchi je 12. srpnja zbog zabrinutosti od širenja zaraze zamolio natjecatelje i trenere da se suzdrže od pohođenja lokalnih katoličkih crkava.

Među 11 656 natjecatelja na ovogodišnjim Olimpijskim igrama nalazi se i značajan broj katoličkih vjernika.

Jedna od njih je i hrvatska taekwondoašica Matea Jelić, koja je u ponedjeljak osvojila prvo hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama 2020.

“Sve je u Božjim rukama”, rekla je nedavno za Večernji list, govoreći o planovima za budućnost.

“Meni je uvijek moja obitelj bila moja najveća snaga, no kako ne živim s njima jer oni su i nadalje u Kninu, a ja puno putujem, novu snagu sam pronašla u vjeri u Boga, na što je najviše utjecao i moj trener. Na mise sam češće počela odlaziti od 2019. i ja sam u vjeri pronašla dodatnu snagu”.

Objavljeno: 26. srpnja 2021.