PLEMENIT ČIN

Papa Franjo nazvao gradonačelnika Nice nakon terorističkih napada: Što mogu učini za vas?

Papa Franjo nazvao je francuske vlasti nekoliko dana nakon tragičnog terorističkog napada u Nici tijekom kojeg je poginulo više od 80 osoba, uz stotine ranjenih. Njegova gesta iznenadila je mnoge, ali i pružila utjehu nesretnim građanima.

papa franjo, papa Franjo nazvao gradonačelnika Nice, teroristički napad u Nici

Papa Franjo je u nedjelju navečer “iz vedra neba” nazvao  Paola Celija, voditelja “Francusko-talijanskog prijateljstva”, nacionalne udruge Talijana koji žive u Francuskoj, te Christiana Estrosija, gradonačelnika Nice. Celi je za Radio Vatikan izjavio da je Papa nazvao u nedjelju oko 19 sati, “ispričavajući se, zbog toga što ne govori dobro francuski”.

“Prvo što mi je rekao, bilo je: ‘Što mogu učiniti za vas?” – rekao je Celi, prisjećajući se razgovora prije nego je Papu povezao s Estrosijem. Celi je rekao da je Papa obećao da će se susresti “što prije bude moguće”, s obiteljima žrtava, napomenuvši da točan datum tek treba odrediti.

U razgovoru za Vatikanski radio, Estrosi je rekao da je gesta Svetog Oca u njemu obnovila snagu potrebnu za suočavanje s ovom situacijom. Estrosi je također dodao da je Papin telefonski poziv utješio na tisuće ljudi koji podupiru obitelji žrtava.

Tekst nastavlja ispod oglasa

“Slike svega cvijeća, pisama, igračaka stavljenih na Šetnici kako bi žrtvama odali počast znak je da ih nitko neće moći zaboraviti; no, Papine riječi i utjeha koju donosi ublažava ova užasna sjećanja te svima daju snagu i nadu”, kazao je Estrosi.

Radio Vatikan | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 19. srpnja 2016.

Možda vam se svidi