Papa Franjo ove subote priključit će se Instagramu, stranici za obradu i dijeljenje fotografija, javljeno je iz vatikanskog Tajništva za komunikaciju.

Kako je rekao mons. Dario Vignano, prefekt Tajništva za komunikaciju, papa Franjo priključit će se ovoj mrežnoj stranici koja broji 400 milijuna korisnika na sam blagdan sv. Josipa, dan kada bi mogla izaći i njegova Apostolska pobudnica o obitelji.

Sam Sveti Otac susreo se prije tri tjedna s izvršnim direktorom Instagrama i njegovim suosnivačem, Kevinom Systromom.

Tom prilikom Systrom je na svoj Instagram profil stavio sliku susreta napisavši: “Danas sam imao čast upoznati papu Franju. Razgovarali smo o snazi fotografija u ujedinjavanju ljudi različitih kultura i jezika. Ovo je daleko jedno od najznačajnijih iskustava u mom životu!”

Izgleda kako se papa Franjo sve više zanima za tehnologiju. Osim što već duže vrijeme koristi Twitter, Sveti Otac je zadnjih mjeseci održao i nekoliko sastanaka s važnim ljudima iz svijeta tehnologije. Tako se prije nekoliko mjeseci susreo s Ericom Schmidtom, izvršnim upraviteljem Googlea i Timom Cookom, izvršnim direktorom Applea.

Tino Krvavica | Bitno.net