U jeku kritika koje su se nedavno pojavile na račun pape Franje i njegove apostolske pobudnice Amoris Laetitia, a koje ističu prekid kontinuiteta između spomenutog dokumenta i onoga što je u Familiaris Consortio govorio Ivan Pavao II., Sveti Otac u tišini je posjetio grob velikog poljskog sveca pridruživši se u molitvi djeci koja boluju od raka.

Kako javlja NC Register, papa Franjo je jučer oko 8:45, nekoliko sati uoči leta za Krakov gdje će predvoditi slavlje za Svjetski dan mladih, došao u baziliku sv. Petra, susrevši se s djecom koja boluju od raka i članovima neprofitne udruge Petar Pan.

Spomenuta udruga organizirala je u vatikanskoj prvostolnici misu i molitvu krunice za bolesnu djecu, koju je predvodio poljski svećenik Jarek Cielecki. Papa Franjo priključio im se u jednom trenutku te molio s njima dio vremena.

Udrugu koja okuplja gotovo 200 volontera osnovala je 2000. godine skupina roditelja čija su djeca bolovala od raka s ciljem pružanja podrške obiteljima koji su se našli u sličnoj situaciji. Udruga je osnovala nekoliko kuća sa smještajem za roditelje koji ne žive u Rimu, a čija se djeca nalaze na liječenju u gradskim bolnicama, osobito Bambino Gesu i Policlinico Umberto I.

Prema priopćenju koje je izdala udruga, njezini članovi zatražili su od Pape da djecu s kojom je molio ponese u svojim molitvama u Krakov, kako bi po zagovoru sv. Ivana Pavla II. ona mogla doživjeti ozdravljenje.

Ne sumnjamo da ih Sveti Otac drži u blizini svoga srca, baš onako kako bi i njegov prethodnik činio, i tu je njihova najvažnija sličnost.

Tino Krvavica, NC Register | Bitno.net