Papa Franjo otpušten je danas ujutro iz bolnice Gemelli gdje je 7. lipnja bio podvrgnut laparotomiji i plastičnoj operaciji trbušne stijenke s protezom.

Nakon što je izašao iz bolnice Sveti je Otac zaustavio auto kako bi pozdravio okupljene ljude te je potom nastavio za Vatikan, javlja Vatican News.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u četvrtak kako bi Papa danas, na blagdan Presvetog Srca Isusova, mogao napustiti zdravstvenu ustanovu.

Njegov oporavak nakon operacija bio je zadovoljavajuć te je Svet Otac s vremenom mogao sjediti, čitati i raditi. Jučer je, pak, posjetio djecu na onkološkom odjelu bolnice Gemelli.

Podsjećamo, zbog zdravstvenog stanja odgođene su sve privatne i opće audijencije do 18. lipnja. Papa se, između ostalog, trebao susresti i sa stožerom i igračima Hrvatske nogometne reprezentacije uoči nastupa na završnom turniru Lige nacija.

U idućim mjesecima očekuju ga dva velika putovanja. Prvi na redu je Portugal gdje će boraviti od 2. do 6. kolovoza povodom Svjetskog dana mladih. Posjet Mongoliji dogovoren je za period o 31. kolovoza do 4. srpnja.

Dodajmo kako je tijekom boravka u bolnici Sveti Otac zahvalio svom zdravstvenom osoblju na njihovoj profesionalnosti i trudu da “ublaže patnje drugih, ne samo lijekovima, već s nježnošću i ljudskošću”.