U brzojavu madridskom nadbiskupu kardinalu Osoru Sierri, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa je izrazio svoju blizinu i naklonost svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, te zajamčio svoje molitve za žrtve i ranjene povjeravajući ih Gospodinovu milosrđu.

Nakon što je saznao tužnu vijest o velikoj eksploziji u jednoj zgradi u Madridu, u kojoj su poginule četiri osobe, papa Franjo je nadbiskupu španjolskoga glavnog grada, kardinalu Carlosu Osoru Sierri, poslao brzojav sućuti koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Među žrtvama je bio i 36-godišnji svećeniki, koji je zaređen prije tek sedam mjeseci. Tužnu vijest potvrdio je nadbiskup Madrida kardinal Carlos Osoro Sierra.

“U ovim teškim trenutcima Papa želi kardinalu, kleru i svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, izraziti svoju blizinu i naklonost”, stoji u brzojavu. Sveti Otac upravlja Gospodinu svoje molitve i na poseban način povjerava njegovom milosrđu vječni pokoj žrtava, kao i sve ranjene i njihove obitelji. Zazivajući na kraju majčinski zagovor Naše Gospe od Almudene, Papa je udijelio svoj utješni apostolski blagoslov, kao znak kršćanske nade u uskrsloga Gospodina.