Eksplozija koja je jučer odjeknula središtem Madrida ostavila je iza sebe i četvrtu žrtvu.

Radi se o 36-godišnjem svećeniku, koji je zaređen prije tek sedam mjeseci. Tužnu vijest potvrdio je nadbiskup Madrida kardinal Carlos Osoro Sierra.

“Sinoć je preminuo mladi svećenik, Rubén Pérez Ayala, kojeg sam zaredio prije samo sedam mjeseci. Zahvalan sam na njegovom životu koji je posvetio Kristu i Crkvi”, napisao je kardinal na Twitteru.

Podsjećamo, jučer oko tri sata eksplodirala je župna zgrada u Ulici Toledo, u središtu Madrida. U zgradi su se nalazile sobe i prostorije za svećenike Župe Virgen de la Paloma (Djevica Golubica) te prihvatni centar župnog Caritasa.

Troje ljudi preminulo je na licu mjesta, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Među njima je bio i vlč. Ayala, kojemu je služba u toj župi bila prva nakon ređenja. On je nakon eksplozije prevezen u bolnicu te je podvrgnut operaciji, no naknadno je preminuo. Kako piše Catholic News Agency, njegov brat Pablo, također svećenik, podijelio mu je sakrament bolesničkog pomazanja.

Smatra se da je uzrok tragediji bilo curenje plina.

Španjolski El Pais tako javlja da su prisutni u zgradi snažno osjetili plin oko 14 sati te je jedan od svećenika pozvao župljanina, 35-godišnjeg električara Davida Santosa Muñoza. On je po dolasku započeo s ispitivanjem plinskih instalacija, a ubrzo nakon toga došlo je do eksplozije u kojoj je Muñoz preminuo. Bio je oženjen te je imao četvero djece.

Za druge dvije osobe koje su poginule u eksploziji identitet još uvijek nije utvrđen.