Papa Franjo darovao je 30 aparata za disanje klinikama koje su posebno pogođene zarazom koronavirusa, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak, 26. ožujka, navečer.

Akciju koordinira Apostolska milostinjarnica koja će proteklih dana nabavljene aparate što prije razdijeliti bolnicama – jedan respirator za jednu zdravstvenu ustanovu.

Kako javlja Kathpress, a prenosi IKA, posebno je velik broj ljudi na sjeveru Italije preminuo, između ostalog, jer na odjelima intenzivne njege nije bilo dovoljno respiratora na raspolaganju.

Prema posljednjim podacima, Italija je gotovo prestigla Kinu po broju zaraženih te je najpogođenija europska zemlja. Ukupno je u njoj zabilježeno 80 539 slučajeva zaraze, od čega je 8 165 osoba preminulo.

Situacija je posebno kritična na sjeveru zemlje.

Katolička Crkva u Italiji je među prvima suspendirala slavljenje svetih misa kako bi se spriječilo širenje zaraze, a zatvoren je i Vatikan. Unatoč tome, piše Catholic News Agency, papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski, nastavio je dva puta tjedno dijeliti obroke beskućnicima.

Ovog tjedna, navodi isti medij, Krajewski je koordinirao dostavu 200 litara svježeg jogurta i mlijeka religijskim zajednicama koje razdjeljuju namirnice siromašnima i potrebitima.

Tino Krvavica | Bitno.net