Pomaže mi razmišljati o vašoj vjernosti Gospodinu i hrabrosti s kojom se suočavate sa svakodnevnim poteškoćama, o ljubavi s kojom se međusobno pomažete i podržavate u životnom hodu. Hvala vam na tom tako dragocjenom svjedočanstvu – rekao je Papa u videoporuci.

Ono što želim reći je vrlo jednostavna poruka, ali je važna i potrebna: Isus vas jako voli. Isus vas ozbiljno voli. On vas uvijek nosi u srcu i zna bolje od bilo koga drugoga što nam je potrebno, što je naša najdublja želja i kakvo je naše srce. Kad se ne ponašamo kako očekuje, uvijek je uz nas, spreman prihvatiti nas, utješiti nas i dati nam novu nadu, novu mogućnost i novi život, jer on nas nikada ne napušta – poručio je Sveti Otac.

Papa je kubanskim vjernicima zahvalio na njihovim molitvama za skori posjet. Potrebno nam je moliti za povezanost s Isusom i Marijom – rekao je i stoga preporučio jednostavnu molitvu koju se ponavlja više puta na dan: „Presveto Srce Isusovo, učini srce moje po srcu tvome“. Lijepo je imati srce poput Isusova, kako bi se poput njega moglo ljubiti, praštati, pružati nadu i pratiti bližnjega.

Dolazim na Kubu kao „misionar milosrđa“ i „Božje nježnosti“ i kako bih vas potaknuo da budete „misionari Božje beskrajne ljubavi“ – kazao je papa Franjo, potičući vjernike te „nikome ne pomanjka svjedočanstvo naše vjere i ljubavi“ te da bi čitavi svijet mogao spoznati kako Bog uvijek prašta, da je uvijek uz nas i da nas ljubi. Na koncu poruke sve je Kubance povjerio zagovoru Blažene Djevice Marije od Cobre, zaštitnici Kube.

RV | Bitno.net