Djecu su dopratili njihovi roditelji i predstavnici osoblja spomenute bolnice, te dragovoljci Talijanskoga nacionalnog saveza za prijevoz bolesnika u Lourdes i međunarodna svetišta (UNITALSI), i redovnice i svećenici koji ih prate na hodočašćima u Lourdes i u Loreto.

Susret je bio vrlo jednostavan i u znaku molitve, ganuća i radosti. Među nazočnima su bile i tri malene sestre, sve tri bolesne, zajedno s roditeljima. U prigodi hodočašća u Lourdes djeca su Svetomu Ocu poslala svoje crteže Lourdske spilje, i napisala pismo u kojemu izražavaju želju da se zajedno s njim pomole. Nakon pozdrava i molitve Očenaša, jedna je djevojčica pozdravila Papu ističući da je vrlo sretna što može biti tu – kako je kazala – „u tvojoj kući, zajedno s prijateljima iz bolnice ‘Gemelli’, s liječnicima, dragovoljcima, i svećenicima koji nas prate u Lourdes. Lijepo je što te možemo stvarno vidjeti, a ne kao na televiziji!“

[facebook]Želiš li čitati samo istinite informacije, klikni Like![/facebook]

Foto: Facebook

Foto: Facebook

U Lourdesu smo molili za tebe, i kao dar smo ti nacrtali Gospinu spilju – dodala je djevojčica. Obećavamo ti da ćemo još moliti, i želimo da ti moliš za svu bolesnu djecu u Gemelliju i na cijelom svijetu. Blagoslovi sve mame i tate, kako bi uvijek mogli imati lijep osmijeh poput tvojega – rekla je djevojčica.
Papa je potom vrlo jednostavno razgovarao s mališanima, upućujući im nekoliko pitanja. Što Isus učini kada naiđe na dijete koje plače? – upitao je Sveti Otac te odmah istaknuo – Zaustavi se, jer su djeca ta koju Isus najviše voli! Isus je danas uz sve nas, uz vas koji ste došli ovamo. Doista, Isus je ovdje, s nama! Isus nas voli. Uvijek! Sve nas. Uz nas je, i ide zajedno s nama kroz život: i kada smo radosni, i kada imamo problema… Isus je uvijek blizu nas – istaknuo je papa Franjo.

Mališani su Papi predali svoje malene darove, a nakon zajedničke molitve ‘Zdravo Marijo’, Sveti je Otac udijelio svoj blagoslov koji je – kako je rekao – kao Božji zagrljaj, jer kada svećenik blagoslivlja, Bog nas grli. I u ovom trenutku Isus dolazi k vama i grli vas – istaknuo je Papa te rekao djeci da mole za njega. Na kraju je, po običaju, pojedinačno pozdravio sve nazočne, svako dijete s njegovim roditeljima.
Spomenimo da je među crtežima Lourdske spilje, najljepšim proglašen crtež koji je Brailleovim znakovima napravilo jedno slijepo dijete.

(rv/bitno.net)