Mjesec dana nakon objave nove apostolske konstitucije Praedicate Evangelium, papa Franjo formirao je Povjerenstvo za reviziju Općih propisa Rimske kurijezaduženo za usklađivanje normi koje trenutačno reguliranju život dikasterija Svete Stolice s novom apostolskom konstitucijom, prenosi Vatican News.

Papa je u kirografu naveo i šestoricu članova koji će činiti radnu skupinu: mons. Filippo Iannone, predsjednik Papinskog vijeća za zakonodavne tekstove; zamjenik državnog tajništva, mons. Edgar Peña Parra; predsjednik Uprave dobrima Svete Stolice (APSA), mons. Nunzio Galantino; mons. Marco Mellino kao tajnik; vlč. Juan Antonio Guerrero Alves, prefekt Tajništva za gospodarstvo i rektor Papinskog lateranskog sveučilišta Vincenzo Buonomo.

Cilj revidiranih općih propisa je također da radni odnosi u Rimskoj kuriji i upravljanje njima budu održiviji i učinkovitiji, nudeći kriterije za izradu Ordines servandi , koje svaka kurijalna ustanova i svaki ured moraju imati. U kirografu se navodi kako se od imenovanog Povjerenstva traži da izrazi svoje mišljenje o Ordines servandi i o svim institucijama, uredima i subjektima povezanima sa Svetom Stolicom, sastavljeno u skladu s novim Općim propisima, nudeći prijedloge za sastavljanje tekstova kako bi bili međusobno usklađeni, pružajući i pravila i postupke za njihovo buduće ažuriranje. Za taj će zadatak Povjerenstvo surađivati sa stručnjacima i dužnosnicima Rimske kurije koji su kompetentni i iskusni, navodi se. Povjerenstvo će biti raspušteno kada se završi revizija, uz odobrenje Pape.