Naime, papa je Franjo prije sedam sati došao u kapelu i molio na svečevu grobu, a kad je shvatio da će u sedam započeti euharistijsko slavlje, ostao je u klupi te s vjernicima sudjelovao na misi koju je predvodio msgr. Lucio Bonora, službenik u Državnom tajništvu.

Čim su otvorili baziliku, Papa je kroz sporedna vrata ušao i došao u kapelu sv. Pija X. Kad sam s dvojicom svećenika pošao prema oltaru, rekli su mi da Sveti Otac moli u kapeli. Nisam znao što učiniti, ali su mi oružnici i nadzornici rekli da mogu slobodno služiti misu. Kad me je Papa vidio rekao je da se došao pomoliti na svečevu grobu, te da je misu već slavio u kapeli Doma Sveta Marta. Kada je vidio da ću slaviti misu, smjestio se u klupu među vjernike i ostao do svršetka mise ― kazao je msgr. Bonoro.

Na napomenu da je Papa s vjernicima razmijenio mir, rekao je kako je njemu došao ususret i dao mu poljubac mira. Bilo je dirljivo gledati Papu kako kao običan vjernik moli na grobu svojega prethodnika svetoga Pija X. Papa mi je rekao da je naročito molio za vjeroučitelje jer se u Buenos Airesu na liturgijski spomen sv. Pija X. obilježava dan vjeroučitelja, jer papu Pija X. smatraju papom katekizma ― kazao je biskup dodajući kako mu je papa Franjo prije dvije godine rekao da je vrlo pobožan sv. Piju X.

Radio Vatikan | Bitno.net