Sveta Stolica oformila je međunarodnu savjetodavnu skupinu od 20 mladih koji će svojim procjenama i preporukama biti na raspolaganju Dikasteriju za laike, obitelj i život, priopćeno je u Vatikanu 24. studenoga.

Polovinu mladih, koji dolaze sa svih strana svijeta, u tome povjerenstvu čine djevojke i žene. Svi su oni sudjelovali u nekom dijelu Biskupske sinode za mlade o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja” održane u Vatikanu 2018. godine. Namjera za osnivanjem takvoga povjerenstva izražena je u Završnom dokumentu te sinode.

Izabrani su na mandat od tri godine a prvi je njihov susret najavljen u travnju sljedeće godine u Rimu, prenosi Vatican News.

Šestero mladih dolazi iz Europe, četvero iz Južne Amerike, po troje iz Afrike i Azije, dvoje iz Sjeverne Amerike i po jedan član s Bliskoga istoka i iz Australije. Japan predstavlja Makoto Yamada, član jedne nevladine organizacije za borbu protiv siromaštva a studirao je na Sveučilištu u Tokiju koje vode isusovci koje je u nedjelju 24. studenoga u sklopu 32. inozemnoga putovanja posjetio papa Franjo.

IKA | Bitno.net