Papa

Prošlih je dana liječničko povjerenstvo Kongregacije za kauze svetih priznalo kao neobjašnjivo ozdravljenje žene po zagovoru blaženog Ivana Pavla II. To neobjašnjivo ozdravljenje ako bude priznato i od povjerenstva teologa, kongregacije kardinala omogućiti će papi Franji da kaže i svoj „da“ i potpiše dekret o „čudu“ koji će papu Wojtylu uzdignuti na čast svetosti u rekordnom roku od nešto više od osam godina nakon smrti, javlja portal Vaticaninsider.

Daleko od očiju javnosti u siječnju ove godine postulator kauze mons. Slawomir Oder predao je Kongregaciji za kauze svetih na preeliminarnu prosudbu o mogućem neobjašnjivom ozdravljenju po zagovoru pape Wojtyle. Kao što je poznato za proglašenje svetim, nakon proglašenja blaženim potrebno je još jedno „čudo“ koje se je dogodilo nakon proglašenja blaženim.

Dva liječnika povjerenstva preeliminarno su ispitala pristiglu liječničku dokumentaciju i oba su dala pozitivno mišljenje nakon čega su liječnička dokumentacija i svjedočanstva službeno predana dikasteriju, koji ju je žurno predao na provjeru liječničkom povjerenstvu od sedam članova. Ovih dana liječničko povjerenstvo je potvrdilo ozdravljenje žene po zagovoru blaženog Ivana Pavla II. neobjašnjivim.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Radi se o prvom i najvažnijem koraku na putu prema kanonizaciji jer ni teolozi ni kardinali više ne raspravljaju o zaključcima liječničkog povjerenstva glede neobjašnjivog ozdravljenja kandidata za kanonizaciju.

Talijanski mediji nagađaju da bi papa Franjo mogao proglasiti svetim papu Ivana Pavla II. u nedjelju 20. listopada, dva dana prije liturgijskog spomendana blaženog Wojtyle.

Marijan Udina | Bitno.net