Papa Franjo susreo se jutros s poznatim glumcem i aktivistom za okoliš, Leonardom DiCapriom.

Susret, koji je započeo u 11 i 15, završio je razmjenom darova, javlja Radio Vatikan. DiCaprio je tom prilikom Svetom Ocu darovao knjigu slika nizozemskog renesansnog slikara Hieronymusa Boscha. Na kraju susreta glumac je učinio čin poniznosti i poljubio Papin prsten te se na talijanskom jeziku zahvalio Svetom Ocu što ga je primio.

Leonardo DiCaprio obratio se ranije ovog mjeseca poslovnim ljudima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švicarskoj, pozvavši na veću borbu protiv globalnog zatopljenja.

Njegova zaklada donirala je preko 15 milijuna dolara za projekte vezane uz zaštitu okoliša.

Pretpostavlja se kako je zajednička ljubav prema okolišu bila tema kratkog susreta. Međutim moguće je kako su njih dvojica razmijenili i par riječi o ‘Povratniku’, DiCaprijevom novom filmu, koji sadrži i snažnu kršćansku poruku.

Pomoćni nadbiskup Los Angelesa, Robert Barron, nedavno je pohvalio taj film, napisavši kako on “nosi jednu poruku iznimno važnu za naše sekularističko vrijeme: ‘Nadnaravno je stvarno'” (cijeli osvrt na film preveden je na našem portalu i možete ga pročitati OVDJE).

Vatikan trenutačno nije pružio više informacija o susretu.

Tino Krvavica | Bitno.net