Papa

Papa Benedikt XVI. pretrpio je lakšu ozljedu glave tijekom prošlogodišnjeg pastoralnog pohoda u Latinsku Ameriku, a posljedice tog incidenta za koji se dosad nije znalo bile su važnim čimbenikom u njegovu odustajanju od papinske službe, objavili su talijanski mediji.

La Stampa je objavila kako je papa Benedikt XVI. tijekom svojeg posjeta Meksiku dobio udarac u glavu koji ipak nije bio ozbiljniji. Nezgoda se dogodila, piše talijanski dnevni list navodeÊi kao izvor jednog prelata koji je sa Papom bio na putu, tijekom noći. Papa se kretao po mračnoj sobi, tražeći prekidač za svijetlo, spotakao se i udario u glavu. Krv mu je potekla, ali rana nije bila dublja i Papa je idući dan nastavio svoje obaveze.

Međutim, cijeli je incident, nastavlja La Stampa, natjerao Papu da se zamisli nad time koliko je sposoban za iscrpljujuća putovanja, na što ga je upozorio i njegov osobni liječnik. Neimenovani prelat rekao je za La Stampu kako je Papu to zabrinulo.

“Znao je da više nema fizičke snage izdržati ta duga putovanja, promjene vremenskih zona i teret javnih obveza”, rekao je crkveni dužnosnik za La Stampu.

Tvrdnje izrečene u članku La Stampe poklapaju se sa onim iz uredničkog komentara vatikanskog poluslužbenog glasila L’Osservatore Romano u kojem je glavni urednik  Giovanni Maria Vian naveo kako je Papa odluku o povlačenju donio nakon prošlogodišnjeg posjeta Kubi i Meksiku.

G. A. |  Bitno.net