Kardinal Peter Turkson, prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, od 6. do 8. svibnja 2017. boravit će u Bosni i Hercegovini kao gost Komisije „Justitia et pax“ (Pravda i mir) Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, kojom predsjeda biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Kardinal Turkson susrest će se u Banjoj Luci s članovima Komisije „Justitia et Pax“ Biskupske konferencije BiH kojima će se pridružiti članovi istoimene Komisije Hrvatske biskupske konferencije na čelu s njezinim predsjednikom mons. Vjekoslavom Huzjakom, biskupom bjelovarsko-križevačkim, te predstavnicima spomenute Komisije Slovenske biskupske konferencije.

U nedjelju, 7. svibnja u 9 sati kardinal Turkson predvodit će Euharistijskom slavlje u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure u zajedništvu s biskupom Komaricom. Poslije Svete mise susrest će se s vjernicima kao i sa sudionicima Četvrte međunarodne biciklijade posvećene podsjećanju na pohode pape Ivana Pavla II. marijanskim svetištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kardinal Turkson susrest će se u Banjoj Luci i s članovima Biskupske konferencije BiH kao i sa svećenicima, redovnicima i redovnicama te pohoditi pojedine župe i samostane.

U ponedjeljak, 8. svibnja u 10.30 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, ulica Kralja Petra I. 80, kardinal Turkson sudjelovat će na konferenciji na novinstvo zajedno s biskupom Komaricom i dopredsjednikom Biskupske konferencije BiH mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH.

KTA | Bitno.net